Як готувати глінтвейн, щоб він був корисним для серця ‒ поради дієтолога.


Взимку популярний глінтвейн не тільки зігріває в холодну погоду, але й сприяє зниженню рівня холестерину в крові. За словами британського дієтолога Тайлера Вударда, якщо додати до глінтвейну певні інгредієнти та правильно його приготувати, напій може знизити холестерин на 12%. Токсини, які беруть участь у утворенні тромбів, протидіють поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Тепле червоне вино допомагає зменшити ризики серцево-судинних захворювань.
Приготовуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир та мелений червоний перець. Кориця має найвищий антихолестериновий ефект – вона зменшує запалення та набряки. Разом із прянощами, медом, апельсинами та лимонами глінтвейн не тільки покращує самопочуття, але й корисний для здоров'я.
Проте, слід пам'ятати, що глінтвейн – це алкоголь, що містить багато природних цукрів. Тому при надмірному вживанні рівень цукру в крові може сильно підвищитися, а також може підвищитися кров'яний тиск. Щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.
На цьому розділі тексту закінчується.
Читайте також
- Українцям назвали "небезпечні" фрукти, які краще не купувати навесні
- Ozempic для схуднення: ендокринолог назвала 3 головні проблеми з популярними ліками
- Газмережі звернулися до українців: що категорично заборонено робити із плитою взимку
- Червоний замість синього: Нафтогаз пояснив, чому газ може горіти іншим кольором
- Популярний алкогольний напій може втратити смак: у чому причина?
- В Україні посеред зими прокинулись змії та ведмеді: чому це небезпечно