Огірки по-болгарськи — раніше ці заготівлі змітали з прилавків.

Огірки по-болгарськи — раніше ці заготівлі змітали з прилавків
Огірки по-болгарськи — раніше ці заготівлі змітали з прилавків

Ці огірки по-болгарськи мають справжній смак ностальгії — хрусткі, ароматні й з приємною кисло-солодкою ноткою. Раніше їх "змітали" з прилавків, а тепер можна легко приготувати вдома без зайвих зусиль і з простих інгредієнтів.

Рецепт опублікували Smachnenke.

Вам знадобиться:

  • огірки — 500–600 г;
  • морква — 5–6 кілець;
  • ріпчаста цибуля — 5–6 кілець;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • перець запашний горошком — 6 шт.;
  • гвоздика — 1 шт.

Для маринаду (на 1 л):

  • цукор — 8 ч. л.;
  • сіль — 4 ч. л.;
  • оцет 9 % — 6–8 ст. л.

Спосіб приготування

Підготувати стерильні банки. На дно кожної викласти лавровий лист, кільця цибулі, перець і гвоздику. Далі щільно укласти огірки, перекладаючи їх кружальцями моркви.

Приготувати маринад: на 1 літр води додати сіль, цукор та оцет. Кількість можна збільшити пропорційно до потреб. У широку каструлю покласти серветку, поставити банки, залити огірки гарячим маринадом майже до верху. Залити у банки по плічка, накрити кришками.

Стерилізувати після закипання 5–7 хвилин — коли в середині банки з’являться бульбашки. Потім банки одразу закатати, перевернути догори дном, накрити рушником (не загортати щільно) і залишити до повного охолодження.

Огірки виходять ароматними, хрусткими і приємно кисло-солодкими — саме ті, що зникали з прилавків ще до закрутки кришок.

Радимо ознайомитися вам з нашою добіркою маринованих та ферментованих овочів

Рецепт приготування швидких майже малосольних огірків, які будуть готові вже за 20 хвилин.

Також рецепт корисних ферментованих помідорів, які виходять, як бочкові, а будуть готові вже за 4 дні. Закуска, яка подбає про мікрофлору вашого кишківника.

Ще радимо приготувати ідеальні малосольні огірки за два дні, в цьому рецепті правильні пропорції, щоб закуска не вийшла занадто солоною або кислою.

Представлений текст має природний стиль та формулювання, що легко читаються. Автор активно заохочує готувати мариновані огірки по-болгарськи з допомогою простого рецепту та невеликої кількості інгредієнтів. Також наведено поради щодо інших варіацій маринованих овочів, які можна самостійно приготувати вдома.

Читайте також

Реклама