Ресторан української кухні вперше в історії увійшов до найпрестижнішого рейтингу Michelin Guide.


Першим українським закладом харчування, який увійшов у рейтинг Michelin Guide, став ресторан "Anelya" у Чикаго. Інформацію про це повідомив український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграмі.
Кухар з українським походженням розповів, що ресторан був відкритий ним саме і названий на честь його бабусі, яка жила в Харкові. Він відвідав Харківщину у 2023 році.
«Зараз цей ресторан став першим свого роду в рейтингу Michelin Guide. (Українці досі борються, щоб його визнавали українським, а не «Східноєвропейським»). Але це дуже круто», - підкреслив Клопотенко.
Крім того, шеф-кухар зазначив, що початково "Anelya" був експериментальним проектом зі збору коштів на гуманітарну допомогу жителям Харківщини.
«А потім власник Джонні вирішив створити повноцінний український ресторан, який миттєво став успішним», - написав Клопотенко в соцмережі.
У заключному розділі свого посту шеф-кухар зазначив, що підтримка України та просування української культури є завжди доброю ідеєю.
Читайте також
- Робота Густава Клімта, яка майже століття вважалась втраченою, з’явилась на мистецькому ярмарку
- У Львові зʼявилося погруддя Ліни Костенко (фото, відео)
- Священник-блогер пояснив, в якому одязі жінці треба ходити до храму
- Нідерланди відмовляють українцям у прихистку через переповнені притулки
- «Це виходить за всі межі». Речник ДСНС Сумщини відреагував на нічну атаку росіян
- Lipton припиняє виробництво найпопулярнішого чаю